Saturday, January 19, 2013

Belajar Belajar Belajar

Kononnya azam aku tahun ni (yang tak diberitahu kepada sesiapa pun) adalah nak blog tetiap hari.

As you can see... didn't quite happen as I'd planned it to.

Nak buat macam mana. Aku hanyalah manusia yang lemah. Kita merancang, tapi Allah S.W.T. yang menetapkan segala-galanya.

Cheeewwwaaaahhhhhhh!

Anyway, studies got in the way. So I guess it's an excuse yang tak dapat dipertikaikan, tak dapat kita nak kata apa-apa, kan? Almaklumlah, buat masa ni, belajar tu merupakan tugas aku, kerja hakiki aku. So when 'work' gets in the way of blogging, tak boleh nak kata apa, lah, kan.

Dahlah aku rasa aku sangat stress dengan module terakhir semester 2 ni.

Ye, aku dah selesai semester 2. How do you like them apples?

Module apa yang membuatkan aku go on numerous 36 hour days without sleeping, rasa macam rambut gugur, macam nak nangis, macam nak terjun bangunan?

Module Research Method. Yaaaa tuan-tuan dan puan-puan, RM kembali menghuru-harakan hidup aku. Serious, walaupun lecturer RM kali ni adalah antara lecturer paling comel yang pernah aku ketemui sepanjang hidup aku, dan walaupun cara dia explain tu aku rasa macam sangat mudah nak difahami... tak bermaksud RM got any easier.

If anything, RM is still as frustrating as ever.

Thus, after the disaster - in my mind, lah - that was Industrial Law, RM just basically made me cry rivers of blood.

I was prepared to not get a good grade. Really, really.

And then...

... harinie result semester 2 keluar. Alhamdulillah. Aku dapat results yang tak disangka-sangka. For both RM and Law. Rasa macam nak nangis, jerit, menari macam orang gila... semualah!

Syukur Alhamdulillah.

Terima kasih kepada semua yang tolong doakan kejayaan aku, ek. 

Harinie juga start semester 3, class pertama module baru. Ohhh... harinie masuk kelas aku sangat blur, aku pun tak tahu kenapa. Siapa Menteri Wanita pun aku boleh salah jawab. Maluuuu maluuuu...

Also... aku susah sangat nak tangkap apa yang belajar harinie. Aku pun tak tahu kenapa.

Adakah aku akan kembali stress macam nak terjun bangunan lagi?

No comments: